تستهای روانشناسی

تست ADHD کودکان و بزرگسالان

تست ADHD 

تشخیص نشانه های کودک بیش فعال  از یکسری منابع از جمله تست بیش فعالی کودکان به دست آورد.

علائم بیش فعالی کم توجهی

 

1- تست بیش فعالی :

یکی از تستهای بیش فعالی کودکان مقیاس وندربیلت است. درواقع در صورتی که نتایج تست نشان‌دهنده اختلال بیش‌فعالی در فرزند شما باشد، باید به روانشناس مراجعه کنید تا به‌صورت کامل‌تر و دقیق‌تر بیماری کودک شما را تشخیص دهد و در صورت روانشناس کودک به دارو ارجاع داده می شود ولی در بسیاری از موارد نیاز نیست.

 

2- پرسش از والدین و معلم:

یکی از طرقی که درمانگر می تواند تشخیص کودک بیش فعال را دهد این است که یکسری پرسش از والدین و معلم فرد بیش فعال بپرسد. نتیجه این آیتم در کنار پرسشنامه تشخیص اختلال بیش فعالی و بررسی نشانه های کودک بیش فعال می تواند درمانگر را به یک جمع بندی برساند. این موضوع در تست بیش فعالی بزرگسالان هم وجود دارد.

 

3- مشاهده کودک در موقعیت های مختلف :

یکی از طرق تشخیص کودک بیش فعال این است که درمانگر یا والدین در موقعیت های مختلف او را ببینند. مثلاً آیا کودک یا بزرگسال می تواند یکی دو ساعت روی صندلی بنشیند و تست وِکسلر را انجام دهد؟ این موضوع می تواند در کنار تست بیش فعالی کودکان ۵ ساله ، ۴ ساله ، ۳ ساله و… برای تشخیص کودک بیش فعال کمک کننده باشد.

4- عدم تشخیص اختلالات همبود بیش فعالی :

یکی دیگر از موارد تشخیص بیش فعالی کودک در واقع عدم تشخیص اختلالات دیگر است. اگر کودک و نوجوان و یا بزرگسالی دارای اختلالات همبود مثل اختلالات یادگیری و… باشد دیگر نمی توان به او برچسب بیش فعالی به تنهایی زد. این موضوع در پرسشنامه تشخیص اختلال بیش فعالی و نشانه های بیش فعالی در کودکان و موارد دیگر مثل نقشه مغزی کودک بیش فعال مشخص می شود.

5- بروز علایم قبل از ۷ سالگی :

معمولاً قبل از ۷ سالگی کودک باید یکسری نشانه های بیش فعالی را از خود نشان داده تا درمانگر بتواند تشخیص کودک بیش فعال را بدهد. چون تمام علت های بیش فعالی در سنین زیر ۳ سال رخ می دهد و امکان ندارد کودک هیچ گونه علائم بیش فعالی را نداشته باشد و بعد در بزرگسالی دچار بیش فعالی شود. لازم به ذکر است که خیلی از والدین این سوال را از درمانگر می پرسند که بیش فعالی از چه سنی قابل تشخیص است ؟ در جواب باید گفت از ابتدای ۷ الی ۸ سالگی به طور دقیق می توان تشخیص بیش فعالی داد. البته ابزاری بنام نقشه مغزی که در آیتم ۱۱ به آن اشاره شده تنها ابزاری است که می تواند تشخیص بیش فعالی و دیگر مشکلات کودک را از ۴ سالگی و حتی ۳ سالگی به طور دقیق بدهد.

6- شدید بودن رفتار نسبت به کودکان دیگر :

کودک و نوجوان و یا بزرگسال بیش فعال یکسری رفتارهای خاص انجام می دهد که نسبت به دیگران شدیدتر است (از جمله جنب و جوش خیلی زیاد). این آیتم باید در کنار آیتم پرسشنامه تشخیص اختلال بیش فعالی و یا تست بیش فعالی کودکان قرار داده شود تا درمانگر به یک جمع بندی برسد.

کودک بیش فعال

 

تست بیش فعالی کودکان مقیاس وندربیلت یکی از معروفترین و معتبرترین تستهای تشخیص بیش فعالی کم توجهی در کودکان است.

  • سؤالات این پرسشنامه به دو گروه علائم و عملکرد تقسیم می‌شوندکه اختلالات زیر را می سنجد.
  • اختلال نافرمانی مقابله‌ای
  • اختلال سلوک
  • اختلال اضطراب/ افسردگی

بیش فعالی در بزرگسالی

ویژگی های اختلال بیش فعالی کم توجهی در بزرگسالان 

1. نقص توجه و تمرکز

این نقص بخصوص برای دانشجویان مشکل زا خواهد بود. این افراد در توجه و تمرکز هنگام مطالعه و انجام امور روزمره مشکل دارند،
زمانی که مشغول خواندن هستند به رویا فرو می روند، دقایق سپری می شود و آنها هنوز در همان صفحه اول در جا می زنند.
مشکل عدم توجه و تمرکز باعث می شود که فرد وسایل کوچک مورد نیازش را گم کند و نداند آنها را کجا گذاشته است،
مثل کلید، سوئیچ، خودکار، کیف و … و مرتب دنبال وسایل می گردد.
نمی تواند مکالمات (سخنرانی، صحبت طرف مقابل، برنامه تلویزیون) را گوش دهد و در این زمان ها حواسش متوجه موضوع دیگری است.

2. مشکلات حرکت

مثل بیقراری هنگام نشستن و سرپا ایستادن، توانایی های ورزشی ضعیف تر، دست خط بد، اینها بیشتر سرپا هستند تا نشسته. در هنگامی که مجبور به نشستن هستند احساس بیقراری دارند و با پا یا دست خود ضرب می گیرند. تصادفات رانندگی

3. رفتارهای تکانشی و بدون فکر

فرد خیلی ناگهانی و بدون مقدمه، بدون فکر کردن و بررسی عواقب پیامدهای رفتاری ،کاری را انجام می دهدیا حرفی را می زند در نتیجه به علت سخنان نسنجیده ممکن است منجر به رنجش دیگران شود.

یا حرفی را بزند، شوخی کند که مناسب جمع نیست و بعد از آن پشیمان شود. تصمیم گرفتن بدون فکر و عمل کردن به آن باعث می شود که عجولانه ازدواج کند، عجولانه طلاق بگیرد، عجولانه شغل خود را ترک کند،
استعفا دهد یا عوض کند، بی محابا رانندگی کند، تصادفات منجر به جرح داشته باشد و …..

این علامت در نوجوانان منجر به بروز رفتارهای پر خطری مثل مصرف مواد مخدر، وارد شدن به ارتباطات جنسی محافظت نشده، رانندگی های پر خطر و … می شود.

4. بی نظمی

اتاق و میز کار او نامنظم و به هم ریخته است، هیچ چیزی در جای خودش قرار ندارد برای پیدا کردن یک کپی،مدرک و یا پرونده مورد نیاز مجبور است ساعت ها بگردد، دیگران او را شلخته و بی نظم توصیف می کنند،دیر سر کار حاضر شود، چند کار را همزمان شروع می کند آنها را به اتمام نرسانده، سراغ کار و برنامه دیگری می رود. کمد، لباس ها، و تخت و اتاق او نامرتب و به هم ریخته است.

5. مشکل در روابط بین فردی

روابط او با اطرافیان، دوستان و اعضای خانواده تحت تاثیر بیماری است. به خاطر حرفها، شوخی های نسنجیده،برخوردهای تند و بدون فکر اکثر دوستان و اطرافیان خود را می رنجاند، بخاطرمشکل عدم توجه و تمرکز و فراموشکاری ممکن است نتواند به وعده و قول خود عمل کند.

6. هیجانی بودن

زود رنج و حساس است، زود از کوره در می رود، زود آرام می شود، با کوچکترین تحریکی خشمگین می شودو واکنش نشان می دهد، خلق او مرتب تغییر پیدا می کند.
با افزایش سن  از دوران کودکی به نوجوانی و بزرگسالی  بالا رفتن های خلق کمتر می شود و ما بیشتر خلق افسرده،عصبی و مضطرب را در او می بینیم.

7. عدم تحمل استرس

نسبت به استرس های معمول زندگی واکنش و پاسخ های شدید و غیرمعمول می دهد.

جهت دریافت وقت  با شماره 09358246485 تماس بگیرید یا در صفحه اصلی بخش درخواست مشاوره را پر نمائید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *